Yeni Bir E-Twinning Projesine Başladık!

Yeni Bir E-Twinning Projesine Başladık!

08.02.2022 485

08-02-2022

Okulumuz Almanca Öğretmeni Elif Derya YAMANER KUZEYLİ, kurucusu olduğu "Neue Dimensionen im Fremdspracherwerb" E-Twinning projesiyle geçen yıl almış olduğu Kalite Etiketinin ardından öğrencilerin daha heyecanlı ve daha istekli olduğunu görmüş ve yeni bir E-Twinning projesi oluşturmak istemiştir.

Almanca Öğretmenimiz, E-Twinning platformu üzerinden yaptığı görüşmeler neticesinde katılma teklifi aldığı projelerden okulumuza en uygun olanı seçmiş ve gerekli işlemlere başlamıştır.

Neticesinde, Polonya ile ortak yürütülen "Im Netz der Brieffreundschaften" (Mektup Arkadaşlığı Ağı) projesine okulumuzdan 7 öğrenciyle başlamayı uygun görmüş ve ilk Almanca mektuplarını Polonya'da bulunan "Szkoła Podstawowa im. Mikołaja Bakałarza" okulundan almışlardır.

İlk mektup Polonya'dan geldiğinde proje için seçilmiş olan öğrencilerimiz Murat K., Civan D., Meryem A., Esra A., Didem D., Nisanur Ç. ve Dilara D. sevinçten havalara uçmuş ve derhal yanıt yazma çabasına girmişlerdir.

23-02-2022

 

Hem Almancalarını geliştirerek hem de yurt dışından yaşıtlarıyla tanışma, yazışma fırsatı bulan öğrencilerimiz böylece çeşitli ülkeler ve kültürler öğrendiklerini ve basit Almanca kalıpların onlara hiç olmadığı kadar kolay geldiğini söylemişlerdir.

Yeni projemiz okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olsun.