Tam 108 Yıl Önce Destan Yazdık!

Tam 108 Yıl Önce Destan Yazdık!

Bugün Çanakkale geçilmez oldu! Atatürk Anadolu Lisesi ailesi olarak, nice kahramanların gösterdiği insanüstü mücadeleyle kazanılan bu zaferin 108. yılını kutlarız.

19.03.2023 374

Selam olsun, Çanakkale'de vatanı ve namusu için can veren şehitlere!
Selam olsun, Çanakkale Gazilerine!
Selam olsun selam, yüreği Çanakkale Şehitlerimizin ideali ile atan gençlerimize!

19-03-2023

 

Bugün, haksız düşman saldırılarına tam 253 bin askerimizi şehit verdiğimiz, ancak tarihe altın harflerle "Çanakkale Geçilmez! " sözünü yazdığımız gündür.

Bu tarihi günün sunuculuğunu öğrencilerimizden Yunus Emre G. ve Büşra A. yapmıştır. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ise okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sn. Dilek Tuncel tarafından yapılmıştır. Vatan ve milletimizin birlik ve beraberlik duygularının her yıl daha da arttığı, sağlık ve huzurun bayrağımızın dalgalandığı her noktada kök saldığı nice zaferlere. Şehitlerimizin ruhu şad olsun!

19-03-2023

"Çanakkale toplu vuran yüreklerin birbirine kenetlenmiş gönüllerin zaferidir. Zira Çanakkale silahla iman gücünün çarpışmasıdır. Bu çarpışmadan imanlı yürekler galip gelmiştir. Milletimiz Çanakkale zaferi ile dini, vatanı ve namusu söz konusu olduğunda nasıl bir destan yazacağını tüm cihana göstermiştir."

Günün anlam ve önemi konuşması akabinde "18 Mart Çanakkale Zaferi" temalı bir video izlenmiş, öğretmenler ve öğrenciler tarafından beğeni görmüştür.

Ardından okulumuz 11-F sınıfı öğrencilerinden Yıldız A. "Bayrak" şiirini; 10-B sınıfından Edip T. ise "Bir Yolcuya" adlı şiiri okumuşlardır. Bu şiirlerin okunması konferans salonunda büyük bir coşkuyla karşılanmış ve birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendirmiştir.

19-03-2023

Çanakkale köpürür düşmana geçit vermez.

Bu toprağın üstüne başka bayrak dikilmez.

Öyle bir zafer ki bu asırlarca silinmez.

Haykırır tüm ulusum Çanakkale geçilmez.

19-03-2023

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.


ORATORYO GÖSTERİMİZ

Okulumuz öğrencilerinin Müzik Öğretmenimiz Sn. İslâm Oğuz Çoban ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Sn. Hüsamettin Gücü'nün yardımlarıyla hazırlamış oldukları oratoryo gösterisi büyük ilgi görerek günün anlam ve önemini pekiştirmiştir.

Oratoryo gösterimize katılan öğrenciler: 11-A sınıfından katılan öğrenciler Fatmanur Ç., Esra S., Sakinenur Y.; 11-B sınıfından Hilal K.; 11-D sınıfından katılan öğrencilerimiz Hanzade A., Büşra Y., Emine Rugayye A., Elanur A.; 10-A sınıfından katılanlar Nazar Y., Samet S., Semanur K., Abbas Ali B.; 9-B sınıfından katılan öğrencilerimiz Esmanur S., Dilara T., Esmanur K.; 9-C sınıfından Muhammed O.; 9-D sınıfından öğrencilerimiz ise Seren A., İlknur O., Aleyna A., Ali Osman K.  

19-03-2023

Denizciler Çanakkale Boğazı için jurnal defterine "Çanakkale geçildi" yazmazlar, "Çanakkale çıkıldı" ya da "Şehitler Abidesi 2 milden selamlandı" yazarlar. Çünkü, bilirler ki Çanakkale Geçilmez...

19-03-2023

Müzik Öğretmenimiz Sn. İslam Oğuz Çoban, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz Sn. Dilek Tuncel, Sn. Rüya Ablay ve Sn. Hüsamettin Gücü' ye çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca çalışmalara katkılarından dolayı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz Sn. Sercan Yılmaz ve Sn. Nejla Karadeniz'e teşekkür ediyor, Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sn. Muhammet Seçilmiş'i ise teknik desteği için tebrik ediyoruz.  

Çanakkale'de kanlarını akıtıp canlarını vererek bu vatanı bizlere bırakan, "Çanakkale Geçilmez" diyerek Türk'ün adını tarihin sayfalarına altın harflerle kazıyan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, hürmet ve minnetle anıyoruz.