'OKULUM TEMİZ' Belgesi Aldık!

'OKULUM TEMİZ' Belgesi Aldık!

02.11.2020 483

02-11-202002-11-2020

Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır. Okulum Temiz Belgesi 246 noktada okulların nasıl yönetildiğini, nasıl temizlendiğini ve bu hijyen koşullarının sürekliliğinin nasıl sağlandığı ile alakalıdır.

Biz de Atatürk Anadolu Lisesi ailesi olarak COVID-19 sürecinde öğrencilerimiz ve çalışanlarımızı korumak adına okulumuzun hijyen şartlarının geliştirilmesi ve sürdürülmesi için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Gereklilikleri yerine getirip başvurumuzu yaptık ve değerlendirmeler sonucunda sertifika almaya hak kazandık.

Sağlığımız yaşamımızı etkin biçimde sürdürmemiz için olmazsa olmazımızdır.  İçinde yaşadığımız salgın döneminde de elbette ki en önemli konu maske, sosyal mesafe ve temizlik. Günlük yaşantımızda da temizlik kurallarına dikkat eden bir milletiz ve 'Temizlik imandandır' diyen bir peygamberin temsilcileriyiz. Okulumuzun bahçe girişinden merdivenlerine kadar her bir noktası sosyal mesafe ve sağlık kurallarına uygun şekilde düzenlenmiş olup tam zamanlı eğitim ve öğretimin başlamasını dört gözle bekliyoruz. COVID-19 sürecini sağlıklı bir biçimde atlatmak için tüm öğrencilerimizi ve velilerimizi kurallara uymaya davet ediyoruz.