Öğrencilerimizin Performansı Takdire Şayan!

Öğrencilerimizin Performansı Takdire Şayan!

Atatürk Anadolu Lisesi ailesi olarak öğrencilerimizin gelecek vaat eden yeteneklerine imkân tanıma, kendilerini gerçekleştirme ve özgüvenlerini tazelemeleri için 'Şair Evlenmesi' tiyatro oyunu ve 'Şiir Dinletisi' etkinliklerimizi 26 Mayıs Perşembe günü Iğdır Kültür Merkezinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirmiş bulunmaktayız.    

05.06.2022 793

"ŞAİR EVLENMESİ" TİYATRO OYUNUMUZ

05-06-2022

Soldan sağa: Müştak rolünde Mert Can - Hikmet Efendi rolünde Mustafa Eren - Ziba Dudu olarak Büşra - Kumru Hanım rolünde Sedanur

Eser Hakkında: Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Sayın Rüya ABLAY koçluğunda ekim ayından beri çalışmaları süren "Şair Evlenmesi" tiyatro çalışması Şinasi tarafından yazılmış bir töre komedisi olarak edebiyatımızda yer almaktadır. Aynı zamanda Türk edebiyatının ilk yerli tiyatro eseridir.

Bu eser, tiyatro grubumuz tarafından günümüzden müziklerle harmanlanarak müzikal edasında canlandırılmış olup öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından büyük ilgiyle karşılanmıştır. Rol alan öğrencilerimiz arasında Müştak rolünde Mert Can, Sakine Hanım rolünde Nisanur, Ziba Dudu olarak Büşra, Hikmet Efendi rolünde Mustafa Eren, Kumru Hanım rolünde Sedanur, Batak Ese rolünde Yasin Buğra, Atak Köse rolünde Adem, Hoca Efendi rolünde Muhammet, Yenge Kadın olarak Hatice, Köylüleri canlandıranlar da Ömer, Muhammet Taha, İklim ve Merve olmuştur.

05-06-2022

Soldan sağa: Ziba Dudu olarak Büşra, Müştak rolünde Mert Can, Hikmet Efendi rolünde Mustafa Eren, Yenge Kadın olarak Hatice, Sakine Hanım rolünde Nisanur, Köylüler Ömer- Muhammet Taha- İklim- Merve, Atak Köse rolünde Adem, Batak Ese rolünde Yasin Buğra ve Hoca Efendi rolünde Muhammet

05-06-2022

Sahne dekorlarından oyuncu kıyafetlerine kadar her şeyiyle özene bezene hazırlandıkları bu oyunu sergilerken öğrencilerimizin yüzlerindeki parıltıya fotoğraf kareleriyle bir kez daha şahit oluyoruz. 

05-06-202205-06-2022

Atatürk Anadolu Lisesi olarak bu heyecan ve gurur verici performansları sebebiyle başta öğretmenimiz Rüya ABLAY olmak üzere o gün sahnede parıl parıl parlayan gençlerimizi tebrik ederiz.

ŞİİR DİNLETİMİZ

Tiyatro oyunumuzun hemen ardından, Müzik Öğretmenimiz Sayın İslam Oğuz ÇOBAN'ın harikulade ezgileriyle birlikte Edebiyat Öğretmenimiz Sayın Hüsamettin GÜCÜ'nün koçluğunu yapmış olduğu öğrencilerimizin sergilediği şiir dinletimiz büyük bir şölen havasında gerçekleşmiştir. Etkinliğimize ayrıca gitarıyla birlikte öğrencimiz Bayram T. ve vokal olarak da Emirhan U. eşlik etmişlerdir. Ses düzeneği ve ayarları ise Bilişim Öğretmenimiz Sayın Muhammet SEÇİLMİŞ tarafından yönetilmiştir. 

05-06-2022

Kâh güldüren kah hüzünlendiren şiir dinletimiz için ekim ayında çalışmalara başlayan bu şahane ekipte yer alan öğrencilerimiz sahneye çıkma sırasıyla:   

  1. Sevi (Ümit Yaşar Oğuzcan) – Sümeyra O.
  2. Kara Sevda (Cahit Sıtkı Tarancı) – Sedef i.
  3. Sen Gel Diyorsun (Ali Kızıltuğ) – Fatmanur Ç.
  4. Bayrak (Arif Nihat Asya) – Yıldız A.
  5. Gün Olur (Orhan Veli Kınık) – Muhammet K.
  6. Gide Gide Bir Söğüde Dayandım – Emirhan U.
  7. Yaş Otuz Beş (Cahit Sıtkı Tarancı) – Esma T.
  8. Bu Vatan Kimin? (Orhan Şaik Gökyay) – Edip T.
  9. Geri Gelen Mektup (Hüseyin Nihal Atsız) – Berfin U.
  10. Gel Gör Beni Aşk Neyledi (Yunus Emre) – Vedanur Y.
  11. Ben Hep Seni Düşünürüm (Abdurrahim Karakoç) – Gülcan K.
  12. Bir Dalda İki Kiraz (Ahmet Yamacı) - Koro

05-06-2022

Gün Olur (Orhan Veli Kınık) şiirini seslendirirken – Öğrencimiz Muhammet K.

05-06-2022

Yaş Otuz Beş (Cahit Sıtkı Tarancı) şiirini seslendirirken – Öğrencimiz Esma T.

 

Etkinliğin sonlarına doğru "Bir Dalda İki Kiraz" türküsünün coşkulu ezgileriyle tüm seyircilerimizi sahneye buyur ederek gençlerimizin sınavlardan önce stres atmalarına yardımcı olan ve aynı zamanda büyük bir aile olduğumuzu bizlere içtenlikle hatırlatan bu büyük ekibe teşekkürlerimizi sunuyoruz.

05-06-2022