"Atatürk'ün gençleriyiz!" Saygıyla, özlemle...

Atatürk Anadolu Lisesi olarak bu yıl 10 Kasım'ı saygıyla, özlemle andık ve adını adımızda taşımanın şerefiyle de atamızı büyük bir onurla, gururla temsil ettik.

15.11.2022 538

15-11-2022

Iğdır Kültür Merkezinde gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sn. Nezahat ULUCA ve Okul Öncesi Öğretmeni Sn. Elanur KARADAĞ sunuculuğunda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldıktan sonra tiyatro ve oratoryo gösterileri yapıldı.

Anma törenine, Iğdır Valisi ve Belediye Başkan V. H. Engin Sarıibrahim, İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, 5. Hudut Alay Komutanı P. Albay Ramazan Sedat Baş, Sn. Şube Müdürleri, il protokolü ve öğrenciler katıldı.

Tiyatro Gösterimiz

"Mustafa Kemal Paşa ile Sabiha'nın Karşılaşması" 15-11-2022

Oyuncular: Mustafa Kemal Atatürk: Mert C., Sabiha Gökçen: Nisanur Ç., Salih Bozok: Mustafa Eren S., Askerler: Yunus Emre G., Jiyan Ç.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, Atamız ve Sabiha Gökçen'in tanışma sahnesini canlandıran "Mustafa Kemal Paşa ile Sabiha'nın Karşılaşması" adlı tiyatro gösterimiz gerçekleştirildi. Tiyatro gösterimizi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz Sn. Rüya ABLAY ve Sn. Dilek TUNCEL yönetmiştir.

15-11-2022

 

Okulumuz edebiyat öğretmenleri tarafından büyük bir başarıyla yazılmış ve öğrencilerimiz tarafından ustalıkla sahnelenmiş olan bu skeç, katılımcıları hüzünlendirmiş ve günün anlam ve önemini tam anlamıyla yansıtır nitelikte gerçekleştirilmiştir. Sabiha Gökçen yaşam öyküsü seslendirmesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sn. Ali ŞAHİN; akış düzenlemesi ve sinevizyon ise Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sn. Muhammet SEÇİLMİŞ tarafından yapılmıştır.

Atatürk rolünü canlandıran öğrencimiz Mert C. çalışmaların heyecanını şu şekilde dile getirdi: "Hayatımda bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum. Kıyafetimden elimde tuttuğum Osmanlıca gazeteye kadar temas ettiğim her şey beni eski zamanlara götürdü hep."

Sabiha Gökçen rolünü canlandıran öğrencimiz Nisanur Ç. ise: "Hep Atamızı yakından görmek istemiştim, tiyatro oyununda manevi kızı olmak nasip oldu. Sabiha Gökçen'i canlandırdığım için çok gururlu ve mutluyum." diyerek duygularını bizlerle paylaştı.

15-11-2022

"Onsuz O'nu yaşayan,
İzinden ayrılmayan,
10 Kasım hüznü duyan,
Atatürk'ün gençleriyiz."

15-11-2022

 

"Sanat, ilim, fen seninle.
Sevinen, gülen seninle.
Olmak isterdik inan,
Ebediyen seninle."

Şiirlerimiz

Tiyatro gösterimizin ardından bireysel olarak gerçekleştirilen şiir seslendirmelerimiz icra edilmiştir. Çalışmaları, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Sn. Hüsamettin GÜCÜ yönetmiştir.

15-11-2022

Öğrencilerimizden Vedanur Y.: Ümit Yaşar Oğuzcan'ın "Mustafa Kemal'i Düşünüyorum" adlı şiirini seslendirirken.

"Mustafa Kemal'i düşünüyorum;
Ölmemiş bir kasım sabahı!
Yine bizimle beraber her yerde,
Yaşıyor dört köşesinde vatanın
Yaşıyor damar damar yüreklerde

Mustafa Kemal'i düşünüyorum,
Altın saçları dalgalanıyor rüzgârda,
Mavi gözleri ışıl ışıl, görüyorum
Uykularıma giriyor her gece.
Ellerinden öpüyorum."

15-11-2022

Öğrencilerimizden Edip T.: B. Kemal ÇAĞLAR'ın "Mustafa Kemal Seslense" adlı şiirini seslendirirken.

"Dalgalara binip gelmiş kahraman,
Gökçe gözlerine türküler yaktığımız...
Hâni bir güneş doğmuştu ya Samsun'dan
İşte benim...
Ben...
Mustafa Kemal..."

Sabahki çelenk töreninde de okulumuz temsil edilmiştir. Temsilde Öğrencilerimizden Ekrem K.: Mustafa Kemal'e Giden Yol, Yıldız A.: Mustafa Kemaller Tükenmez adlı şiirleri okumuşlardır.  

Oratoryo Gösterimiz

Bireysel şiir seslendirmelerimizin ardından Müzik Öğretmenimiz Sn. İslam Oğuz ÇOBAN yönetiminde anma günümüzde kalplerimizi ısıtan oratoryo ekip çalışmamız sergilenmiştir. 

15-11-2022

Sn. İslam Oğuz ÇOBAN hocamıza kabak kemanesiyle Sn. Atakan BAYIR, piyanoyla Sn. Tolga Özdemir ve gitarda da Sn. Baran AKTAŞ eşlik etmişlerdir.

Oratoryo gösterimizde seslendirilen türkülerimiz misafirlerimiz tarafından beğeni görmüş ve her dizesi gönüllere dokunmuştur. Bu seslendirmelerde; sözleri Ozan Arif Şirin, bestesi Esat Kabaklı'ya ait "Çanakkale Bugün Toz ile Duman" türküsü ekipçe; Hüseyin Yaltırık'tan alınmış ve Nihat Kaya tarafından derlenmiş Rumeli Yöresine ait "Çalın Davulları" türküsü ise Öğrencimiz Emirhan U., tarafından seslendirilmiştir.

"Çalın davulları çaydan aşağıya amman, amman

Mezarımı kazın bre dostlar belden aşağıya

Mezarımı kazın bre dostlar belden aşağıya

Suyumu da dökün boydan aşağıya amman, amman

Aman ölüm zalim ölüm üç gün ara ver

Al başımdan bu sevdayı götür yara ver

Selanik içinde selam okunur amman, amman

Selanın sedası bre dostlar cana dokunur"

15-11-2022

Ekip çalışmasında görev alan öğrencilerimiz sınıf-şube sırasına göre: Selçuk A., Dilara T., Esmanur S., Yusuf İslam D., Muhammed Enes O., Ali Osman K., Seren A., Zehranur G., Aleyna A., Rojhat i., Selin K., Özgür Aran D., Rabia E., Nazar Y., Sümeyra O., Samet S., Abbas Ali B., Ali Hamza A., Esra S., Fatmanur Ç., Sakine Y., Hivda T., Büşra A., Meryem A., Emine Rugayye A., Elanur A., Hanzade A., Büşra Y., Gökhan K., Fatma A., Rukiye P., Ahmet S., Emirhan U., Ferhat S..

Zeybek Oyunu

15-11-2022

Atatürk zeybek oyunlarının kreasyonları üzerinde çalışarak, bir salon zeybek oyunu meydana getiren Selim Sırrı Tarcan'ın çalışmalarını da takdirle karşılamış, şu sözleri söylemiştir:

"Selim Sırrı Bey zeybek oyunlarına medenî bir şekil vermiştir. Bu eser hepimiz tarafından kabul edilerek, milli ve sosyal hayatımızda yer tutacak kadar tekemmül etmiş ve bedii bir şekil almıştır. Artık Avrupalılara "Bizim de mükemmel raksımız var, diyebiliriz ve bu oyunu salonlarımızda müsamerelerimizde oynayabiliriz. Zeybek dansı her sosyal salonda, kadınla beraber oynanabilir ve oynanmalıdır."

15-11-2022

Bu harika zeybek oyunu için bizlere desteğini esirgemeyen Müzik Öğretmeni Sn. Mustafa SAVCI ve ekibine can-ı gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz.

15-11-2022

Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz soldan sağa: Rüya ABLAY, Nezahat ULUCA, Dilek TUNCEL, Sercan YILMAZ, Hüsamettin GÜCÜ.