Atatürk Anadolu Lisesi'nden Örnek Davranış

Atatürk Anadolu Lisesi'nden Örnek Davranış

Iğdır Atatürk Anadolu Lisesi ailesi, Pakistan'ın Sindh eyaletinde yerleşik, merkezi Mithi'de bulunan bir ilçe olan Tharparkar'da su kuyusu açtırmıştır.

05.07.2022 379

 

05-07-2022

"Bir Damla Su Yüzyıllık Vefa, Pakistan" projesi kapsamında okul öğretmen, çalışan ve öğrencileri el ele verip can Pakistan'a yardım eli uzatarak hem maddi hem manevi olarak kardeşlerinin yanlarında olduklarını göstermişlerdir. Projeye bu ismin verilme sebebi ise kurtuluş mücadelesinde Pakistan halkının Anadolu'ya yaptıkları yardımların unutulmadığını ve şimdi de yardım sırasının bizde olduğunu göstermektir.

05-07-2022

Dünyada yaşamını sürdürmekte olan 1 milyar insan temiz suya ulaşamamaktadır ve yaklaşık 2 milyar insanın tükettiği su da hijyen bakımından yeterli temizliğe sahip değildir. Hali hazırda bulunan içilebilir temiz su kaynakları da iklim değişiklikleri ve hızlı nüfus artışı sebebiyle de tehdit altındadır. Özellikle Afrika ve Asya kıtalarında insanlar içilebilir suya ulaşmak için kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyorlar.   

Okulumuzda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Sn. Ali ŞAHİN tarafından danışmanlığı yapılan Medeniyet ve Özgürlükler Kulübü çatısı altında halihazırda yürütülmekte olan 'Yardım Kumbarası' projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlerimizin yardımlarıyla kumbaramızda toplanmış olan 'vefa borcu' ile 1.200 dolar değerindeki su kuyusu Pakistan'da açtırılmıştır.

Açtırılan su kuyusu 20m derinliğinde olup 110 kişinin bu içme suyundan yararlanmasına ön ayak olmuştur.

05-07-2022

Sn. Öğretmenimiz Ali ŞAHİN, öğrenciler ve öğretmenler adına düşüncelerini ve sevincini şu şekilde bizlerle paylaşmıştır: "Dünyada milyonlarca insan susuzluk veya kirli su tüketimi yüzünden ya ölüyor ya da hasta oluyor, bu sebeple kendi çabalarımızla bir su kuyusu yaptırma niyetine girdik. Okulumuzda bulunan herkesin bu projeye can-ı gönülden destek vermesiyle bu su kuyusunu açtırarak Pakistan'daki din kardeşlerimizle gönül bağı kurduk. Umarız bu projemiz Iğdır'daki herkese ön ayak olur ve onlar da su kuyusu niyetine girerler. Allah hepimizin bağışlarını kabul etsin."

 05-07-2022

Su kuyusunun temsili maketi, bu değerli anının sadece gönüllerde kalmaması; ileriki nesillerimize örnek ve hatıra olması sebebiyle de kuyu açtırılmasına aracı olan 'Hayrat Vakfı' tarafından Okulumuz Müdürü Sn. Reşat TALİ ve Öğretmenimiz Sn. Ali ŞAHİN'e takdim edilmiştir.

05-07-2022

"Bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah da o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracaktır. Yine bir mümin, susuz kalan bir mümine bir şeyler içirip susuzluğunu giderirse, Allah kıyamette ona (misk ile mühürlenmiş lezzetli bir içecek olan) 'Rahîk-ı Mahtûm'dan içirecektir. Yine bir mümin, elbiseye ihtiyacı olan bir mümini giydirirse, Allah da ona cennetin yemyeşil elbiselerinden giydirecektir." (Tirmizî, Kıyâme, 18)

05-07-2022

"Müslüman Müslümanın (din) kardeşidir. Ona zulmetmez. Onu düşman eline vermez (himaye eder). Her kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Her kim bir Müslümanın bir sıkıntısını giderirse Allah da onun (bu iyiliği) sayesinde kıyamet sıkıntılarından bir sıkıntısını giderir. Her kim dünyada, bir Müslümanın (ayıbını) örterse Allah da kıyamet günü onun (ayıbını) örter." (Mülim, Birr, 58)